For urgent needs call us:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ

ΦΘΟΡΙΩΣΗ

ΚΑΛΥΨΗ ΟΠΩΝ, ΣΧΙΣΜΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ

ΠΡΟΛΗΨΗ

Η πρόληψη αποτελεί επιβεβλημένη παράμετρος για την γενικότερη υγεία του καθενός. Γι’ αυτό και θεωρείται η εξαμηνιαία οδοντιατρική επίσκεψη , αναγκαία ακόμα και αν αυτή δεν συνοδεύεται υποχρεωτικά από «καθαρισμό των δοντιών».

ΦΘΟΡΙΩΣΗ

Το φθόριο είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο που διαθέτουμε σήμερα για να προλάβουμε την τερηδόνα, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των δοντιών. Φθόριο υπάρχει, σε μικρές συγκεντρώσεις, σε τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά όπως το τσάι και τα ψάρια  Η προστασία που παρέχει κατά της τερηδόνας είναι γνωστή εδώ και πολλές δεκαετίες, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στη δημόσια υγεία και εάν χρησιμοποιείται σωστά δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως κίνδυνο για την γενικότερη υγεία του ανθρώπου.  Η δράση του στην αδαμαντίνη (σμάλτο των δοντιών) είναι κυρίως τοπική, κάνοντάς τη πιο σκληρή και ανθεκτική ενάντια στα  τερηδονογόνα οξέα που παράγονται από τα μικρόβια μέσα στο στόμα μας. Επιπλέον, έχει και μια ήπια αντιμικροβιακή δράση ενάντια στα μικρόβια αυτά.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΩΝ

Οι εμφράξεις οπών και σχισμών (Sealants) τοποθετούνται στις μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών και καλύπτουν τις σχισμές και τις μικρές οπές που έχουν τα δόντια από τη διάπλασή τους. Έτσι, αποτελούν ένα φραγμό για τα μικρόβια, που όταν μπαίνουν σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν και προκαλούν τερηδόνα. Για την τοποθέτηση τους δεν τροχίζονται καθόλου τα δόντια και εφαρμόζονται με κάποιο πινελάκι, σαν μπογιά.Το χρώμα τους είναι λευκό.Οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι ανατέλλουν περίπου στην ηλικία των 6 ετών. Η τοποθέτηση προληπτικών εμφράξεων οπών και σχισμών αμέσως  μετά την πλήρη ανατολή τους στο στόμα προστατεύει αυτά τα δόντια από την τερηδόνα, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δε μπορούν ακόμη να βουρτσίσουν καλά τα δόντια τους, ακόμη και με τη βοήθεια των γονέων τους. Εάν τοποθετούνταν Sealants σε όλα τα παιδιά τη στιγμή που πρέπει, σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση φθορίου, η μεγαλύτερη πλειοψηφία της τερηδόνας στα παιδιά θα μπορούσε να προληφθεί.Οι δεύτεροι μόνιμοι γομφίοι ανατέλλουν περίπου στην ηλικία των 12 ετών και φυσικά αυτά τα δόντια παραμένουν το ίδιο ευαίσθητα στην τερηδόνα με τους πρώτους γομφίους. Συνεπώς, Sealants θα πρέπει να τοποθετούνται και στους εφήβους, λίγο αφού βγουν οι δεύτεροι γομφίοι τους στο στόμα.Από τη στιγμή που βγαίνουν τα δόντια στο στόμα εκτίθενται στα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα, οπότε τα παιδιά και οι έφηβοι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για την τοποθέτηση τέτοιων σφραγισμάτων. Παρ’ όλ’ αυτά, πολλοί ενήλικοι, ιδίως κάποιοι με υψηλό δείκτη τερηδόνας μπορούν να προστατεύσουν τα δόντια τους με την τοποθέτησή τους. Ο Οδοντίατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει για το αν πρέπει να γίνει μια τέτοια εργασία στο στόμα σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ(Αποτρυγωση) και ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΕΚΕΔΩΝ ΜΕ ΑΜΜΟΒΟΛΗ

Ο καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρο είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται η πλάκα και η πέτρα από τα δόντια.

 

Τις περισσότερες φορές είναι ανώδυνη και απλή και ολοκληρώνεται σε μία επίσκεψη.

Η συχνότητα ωστόσο με την οποία πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο για καθαρισμό δεν είναι ίδια για όλους και καθορίζεται από το γιατρό.

 

Μία γενική προσέγγιση είναι ότι πρέπει να γίνεται κάθε εξάμηνο, αν και για ορισμένες κατηγορίες ασθενών οι επισκέψεις για καθαρισμό απαιτείται να είναι συχνότερες.

 

Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να απαιτούνται περισσότερες από μία επισκέψεις και ίσως και τοπικό μούδιασμα μίας ή περισσοτέρων περιοχών του στόματος προκειμένου να καθαριστούν τέλεια οι οδοντικές επιφάνειες.Αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται για τη θεραπεία νόσων του περιοδοντίου (π.χ. περιοδοντίτιδα) και δεν πρέπει να συγχέεται με τον απλό οδοντικό καθαρισμό.

ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η τερηδόνα είναι πολύ συχνή πάθηση, που συναντάται σε άτομα κάθε ηλικίας. Η τερηδόνα καταστρέφει τα δόντια και, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει νέκρωση του πολφού και να οδηγήσει στη δημιουργία αποστήματος στη κορυφή της ρίζας του δοντιού. Ο οδοντίατρος μπορεί να θεραπεύσει τις κοιλότητες με σφραγίσματα (εμφράξεις), προλαμβάνοντας την επέκταση τους (προληπτικές εμφράξεις).

 

Εμφράξεις  (σφραγίσματα) από ρητίνη η πορσελάνη / Ανασυστάσεις = εμφράξεις συγκρατημένες πάνω σε  καρφίδες και άξονες.

 

 

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ

Η ενδοδοντία εξειδικεύεται στην διάγνωση και θεραπεία βλαβών του πολφού αλλά και βλαβών πολφικής αιτιολογίας του περιοδοντίου, καθώς και σε βλάβες των περιακρορριζικών ιστών. Οι ενδοδοντικές βλάβες οφείλονται σε τερηδόνες που βρίσκονται στη μύλη ή και στην ρίζα των δοντιών ή σε τραύματα (όπως κατάγματα, ορθοδοντικές ανωμαλίες

 

Με την σωστή θεραπεία και τους εξειδικευμένους οδοντιάτρους, η ενδοδοντική θεραπεία φέρει ποσοστά επιτυχίας που ανέρχονται στο 99%

 

Opening hours

ΛΕΥΚΑΝΣΥ , ΑΜΜΟΒΟΛΗ

ΑΙΣΘΗΤΗΚΗ ΟΔ.

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ(Κινητή)

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ(Ακίνητη)

ΒΡΥΓΜΟΣ

νάρθηκες νυκτός

Στρας στα δόντια

ΛΕΥΚΑΝΣΥ ΚΑΙ  ΑΜΜΟΒΟΛΗ

Ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο στις μέρες μας είναι εφικτό και ανώδυνο! Με την λεύκανση επιτυγχάνεται ένα φυσικά όμορφο και φωτεινό χαμόγελο άμεσα και αποτελεσματικά!

 

Ξεκινώντας με τον κλινικό έλεγχο, μπορούμε να σας κατευθύνουμε σωστά για το καλύτερο σχέδιο θεραπείας σας, είτε αυτό γίνει με κάποιο υπερσύγχρονο μηχάνημα τύπου “laser”, είτε με την πιο “κλασσική” μέθοδο λεύκανσης με νάρθηκες, είτε ακόμα και με συνδυασμό!

 

 

 

ΑΙΣΘΗΤΗΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

 

Οψεις ρητινης

Στην ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική ανήκουν οι όψεις ρητίνης (εμφρακτικό υλικό σε λευκές αποχρώσεις).Αποτελούν μια λύση άμεσης αποκατάστασης σε ελάχιστο χρόνο και οικονομικά προσιτή .

 

Οψεις Πορσελανης(κεραμικες)

Οι όψεις πορσελάνης αφορούν εκείνους  που θέλουν να αλλάξουν το σχήμα ή και το χρώμα των δοντιών τους, προκειμένου να βελτιώσουν ή να διορθώσουν αισθητικά το χαμόγελο τους.

 

Πρόκειται για λεπτές φλούδες από πορσελάνη, που κολλάνε μόνιμα στα δόντια και με τις οποίες μπορούμε να διορθώσουμε, με καθόλου ή με ελάχιστο τρόχισμα, αισθητικά προβλήματα.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ(Κινητή)

 

Ολική οδοντοστοιχία : αντικαθιστά το σύνολο των δοντιών σας

 

Μερική οδοντοστοιχία : αντικαθιστά τα ελλείποντα δόντια και στηρίζεται στα φυσικά δόντια με μεταλλικά ή ακρυλικά άγκιστρα η με αόρατο σύνδεσμο ακριβείς

 

Επένθετη οδοντοστοιχία : Μερική ή ολική οδοντοστοιχία που εφαρμόζει πάνω σε οδοντικές ρίζες, ή σε εμφυτεύματα

 

 

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ(Ακίνητη)

Στεφάνη : είναι η αποκατάσταση που καλύπτει ολόκληρη τη μασητική επιφάνεια αλλά και τις πλευρικές επιφάνειες του δοντιού και προστατεύει από πιθανό κάταγμα δοντιού κατά την μάσηση. Σε πολύ κατεστραμμένα δόντια μπορεί να χρειαστεί ενδοδοντική θεραπεία και τοποθέτηση χυτού άξονα

 

Γέφυρα : είναι μία ακίνητη προσθετική εργασία που αντικαθιστά ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν και στηρίζεται σε δύο τουλάχιστον γειτονικά φυσικά δόντια - στηρίγματα. Πιο μεγάλες σε έκταση γέφυρες μπορούν να γίνουν ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών που έχουν αφαιρεθεί και των δοντιών που θα χρησιμοποιηθούν σαν στηρίγματα Οι γέφυρες, είναι σταθερά κολλημένες στα φυσικά δόντια, σε αντίθεση με τις κινητές οδοντοστοιχίες, οι οποίες αφαιρούνται και επανατοποθετούνται στο στόμα από τον ίδιο τον ασθενή

 

Στεφάνες Μεταλοκεραμικες, Στεφάνες Ολοκεραμικες

 

Ένθετα – Επενθέτα : Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατικές εμφράξεις (σφραγίσματα) που κατασκευάζονται εκτός στόματος και συγκολλιούνται στα οπίσθια δόντια. Το υλικό κατασκευής τους μπορεί να είναι μικροκεραμική (εργαστηριακή) ρητίνη ή πορσελάνη και ενδείκνυνται  σε αρκετές περιπτώσεις που θέλουμε να αποφύγουμε τον περαιτέρω τροχισμό του δοντιού.

ΒΡΥΓΜΟΣ

Το τρίξιμο των δοντιών (βρουξισμός η αλλιώς τριγμός) είναι μια ακούσια και μη ελεγχόμενη περιαγωγική κίνηση της κάτω γνάθου σε θέση κεντρικής σύγκλεισης (δηλαδή όταν κλείνουμε το στόμα μέχρι να «πατήσουν» τα δόντια το ένα με το άλλο). Οι μασητικές επιφάνειες όλων των δοντιών άνω και κάτω γνάθου βρίσκονται σε συνεχή επαφή και μάλιστα με τα δόντια της κάτω γνάθου να διολισθαίνουν επί των δοντιών της άνω γνάθου σε μεγάλο βαθμό πίεσης καιπεριαγωγικής κίνησης έτσι ώστε να αρχίζει η αποτριβή της αδαμαντίνης.

Η αποτριβή της αδαμαντίνης ξεκινάει από τα φύματα των δοντιών και επεκτείνεται σταδιακά σε όλη τη μασητική επιφάνεια των δοντιών.

 

Δυστυχώς η αποτριβή γίνεται με πολύ αργό ρυθμό , και γι’αυτό συχνά ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά στη μορφολογία της μύλης των δοντιών.

 

Η βραδεία αποτριβή αναγκάζει τον πολφό να συρρικνωθεί , ο ασθενής δεν έχει προβλήματα με τη μάσηση και συχνά δεν εμφανίζει πόνο στο ζεστό και στο κρύο.

 

Ο βρουξισμός (τρίξιμο των δοντιών) προκαλεί επίσης τις παρακάτω βλάβες:

1) Μικραίνει η μεσογναθική απόσταση (η απόσταση της άνω από την κάτω γνάθο στο μέσο τους) η οποία μπορεί να φτάσει και μείον 10 χιλιοστά!

2) Αρχίζουν προβλήματα στην κροταφογναθική διάρθωση με επακόλουθο συχνά τον πόνο λόγο αλλαγής θέσης του κονδύλου της κάτω γνάθου σε σχέση με την κροταφική γλήνη.

3) Ο ασθενής παρουσιάζει έντονη αμφίπλευρη συγχειλιτιδα.

4) Όταν η κάτω γνάθος βρίσκεται σε κατάσταση ανάπαυσης (δηλαδή με λίγο ανοιχτό το στόμα) δεν διακρίνονται καθόλου τα δόντια τόσο της άνω γνάθου όσο και της κάτω καθώς καλύπτονται από τα χείλια.

5) Η αίσθηση που έχει ένας τρίτος ο οποίος βλέπει τον ασθενή με βρουξισμό σε προχωρημένη μορφή είναι ότι του λείπουν όλα τα δόντια (δηλαδή ότι είναι νωδός).

6) Η εμφάνιση του προσώπου σε κεντρική σύγκλειση ( δηλαδή με κλειστό το στόμα) θυμίζει νωδούς γέροντες η γερόντισσες

 

Βρουξισμός (τρίξιμο των δοντιών) και παροδοντοπάθεια

Όταν συνυπάρχει βρουξισμός και παροδοντοπάθεια τότε επέρχεται ραγδαία εξέλιξη της παροδοντοπάθειας και μάλιστα στο βαθμό που δεν είναι αναστρέψιμη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι συχνά η απώλεια μεγάλου αριθμού δοντιών και αναγκαστική αποκατάσταση με κινητές προσθετικές εργασίες.

Πως καταλαβαίνουμε ότι έχουμε βρουξισμό;

Ο βρουξισμός (τρίξιμο των δοντιών) επιτελείται κατά 90% κατά την ώρα του ύπνου, γι’αυτό και συχνά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι τρίζουμε τα δόντια μας. Στη διαπίστωση του βρουξισμού (τριγμός) βοηθούν συχνά οι άνθρωποι που κοιμούνται μαζί μας. Πολλές φορές αναφέρεται από τους γονείς μικρών παιδιών ότι τα παιδιά τους κατά την ώρα του ύπνου τρίζουν τα δόντια.

 

Ο νάρθηκας τριγμού τοποθετείται από τον ασθενή το βράδυ η και την ημέρα αν οι ακούσιες κινήσεις συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο νάρθηκας πρέπει να απομακρύνεται από το στόμα κατά τη διάρκεια του φαγητού!

Με το νάρθηκα τριγμού κατορθώνουμε τα εξής

1) Όταν ο ασθενής φοράει τον νάρθηκα τότε οι ακούσιες κινήσεις της κάτω γνάθου γίνονται πάνω στην επιφάνεια του νάρθηκα και έτσι προστατεύονται τα δόντια από την αποτριβή τόσο των δοντιών που φορούν το νάρθηκα όσο και αυτών που συγκλίνουν επάνω στο νάρθηκα.

2) Προστατεύεται η διατάραξη της κροταφογναθικής διάρθωσης

3) Διατηρείται η μορφολογία των δοντιών (η ανατομικότητά τους) με αποτέλεσμα την καλύτερη μάσηση των τροφών.

 

Ουσιαστικά τον βρουξισμό δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε. Μπορούμε όμως άμεσα, απλά και εύκολα να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που προκαλεί στα δόντια σας.

Προφυλάξτε τα δόντια σας από το τρίξιμο. Είναι ανώδυνο, εύκολο και θα σας απαλλάξει από τυχών μεταγενέστερα προβλήματα.

νάρθηκες νυκτός και σύγκλεισης

 

 

 

Στρας στα δόντια

Το χαμόγελο εκφράζει τα πάντα για σας. Δείχνει πότε είστε φιλική, γοητευτική, ευτυχισμένη.

Εάν σας αρέσουν τα αξεσουάρ, κάντε το με ένα χαμόγελο. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, μικρά και ελκυστικά κοσμήματα, από καθαρό χρυσό 24Κ ή 22Κ, λευκόχρυσο 18Κ ή κρυστάλλους από ζαφείρι ή ρουμπίνι.

 

Το οδοντιατρικό κόσμημα, τοποθετείται στην επιφάνεια του δοντιού με ασφαλή και σταθερή ενσωμάτωση, μόνο από οδοντιάτρους.

 

Το κόσμημα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και δεν αφήνει κανένα μόνιμο σημάδι .

 

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΗ

ΠΕΡΙΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

εξαγωγές= Δόντια πολύ κατεστραμμένα από τερηδόνα ή δόντια που πάσχουν από βαριάς μορφής παροδοντοπάθεια ίσως να χρειαστεί να απομακρυνθούν από το στόμα. Επίσης, αναγκαία είναι αρκετές φορές η εξαγωγή δοντιών σε παιδιά με ορθοδοντικά προβλήματα.

 

εκτομη χαλινου= Χαλινός ονομάζεται ένα τμήμα μαλακού ιστού που ξεκινάει από το εσωτερικό των χειλιών και καταλήγει στα ούλα. Υπάρχουν διάφοροι χαλινοί στο στόμα και εύκολα μπορείτε να εντοπίσετε έναν αν φέρετε τη γλώσσα σας μεταξύ του πάνω χείλους και των πάνω μπροστινών δοντιών σας. Άλλοι χαλινοί βρίσκονται ανάμεσα στο μάγουλό σας και τα ούλα σας, ή συνδέουν την γλώσσα με το έδαφος του στόματος.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι χαλινοί είναι αρκετά ισχυροί και δημιουργούν προβλήματα. Για παράδειγμα στην πάνω γνάθο μπορεί να προσφύονται ανάμεσα από τους κεντρικούς τομείς και να διατηρούν ένα κενό ανάμεσά τους, στους κάτω τομείς μπορεί να τραβούν ισχυρά τα ούλα προς τα κάτω και να προκαλούν υφιζήσεις ή να εμποδίζουν την εφαρμογή μιας οδοντοστοιχίας, ενώ ο χαλινός της γλώσσας αν είναι κοντός ευθύνεται για καθυστέρηση στην έναρξη της ομιλίας και λεκτικά προβλήματα γενικότερα.

 

Η αφαίρεση του χαλινού γίνεται με τοπική αναισθησία, ο χαλινός ελευθερώνεται σε όλο του το βάθος και πλάτος, και πιθανά τοποθετούνται κάποια ράμματα για αιμόσταση. Μετά από αυτή την επέμβαση υπάρχει ευαισθησία και ενόχληση για τις πρώτες 24-72 ώρες, η οποία αντιμετωπίζεται με παυσίπονα.

 

αποκαλυψη μηλης =, Αποκάλυψη κλινικής μύλης ονομάζεται η χειρουργική τεχνική που έχει στόχο να αποκαλύψει περισσότερο υγιές δόντι στο στόμα. Κατά την αποκάλυψη κλινικής μύλης γίνεται ελεγχόμενη αφαίρεση ούλων ή /και οστού, ώστε τελικά περισσότερο υγιές δόντι να αποκαλυφθεί και να γίνει εφικτή η αποκατάστασή του με σφράγισμα ή θήκη σε συνθήκες βιολογικά, αισθητικά και λειτουργικά αποδεκτές.

 

ακροριζεκτομη= H ακροριζεκτομή είναι μία ενδοδοντική χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει τη χειρουργική αφαίρεση του άκρου της ρίζας ενός δοντιού (ακρορίζιο), και τη σφράγιση του τμήματος της ρίζας που έχει απομείνει. Η ακροριζεκτομή χρειάζεται συνήθως σε περιπτώσεις αποτυχίας μιας απονεύρωσης ή και της επανάληψης μιας ενδοδοντικής θεραπείας. Ο σκοπός της ακροριζεκτομής είναι η καταπολέμηση μιας μόλυνσης που έχει προσβάλει τους ιστούς γύρω από την άκρη της ρίζας, ώστε να σωθεί το δόντι και να αποφευχθεί η εξαγωγή του.

 

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τα εμφυτευματα δοντιων έχουν σχεδιαστεί για να αντικαθιστούν τα ελλείποντα δόντια με τρόπο που να δείχνουν, να λειτουργούν και ο ασθενής να αισθάνεται όπως με τα φυσικά του δόντια. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει τα δόντια του βάζοντας εμφυτευματα αποκτά ξανά την δυνατότητα να τρώει όπως πριν, να χαμογελά με άνεση και αυτοπεποίθηση και να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές του υποχρεώσεις γνωρίζοντας ότι τα δόντια του δείχνουν απόλυτα φυσικά, και ότι το κόκκαλο στις γνάθους του δεν θα απορροφηθεί και η όψη του προσώπου του δεν θα αλλάξει.

 

Τα οδοντικά εμφυτευματα είναι μικρές βίδες τιτανίου που τοποθετούνται στις γνάθους, στη θέση των φυσικών δοντιών και παίζουν το ρόλο της ρίζας του δοντιού που λείπει. Το κόκκαλο συνδέεται με το τιτάνιο τόσο ισχυρά που αυτή η βίδα τιτανίου, δηλαδή το εμφύτευμα, μπορεί να στηρίξει πάνω της ένα τεχνητό δόντι. Αντικαθιστώντας τα ελλείποντα δόντια με εμφυτευματα δημιουργούμε τις συνθήκες για να μην απορροφηθεί το κόκκαλο της φατνιακής ακρολοφίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η απορρόφηση του οστού που προκαλείται μετά την απώλεια των φυσικών δοντιών αλλάζει την φυσιογνωμία του προσώπου, το οποίο φαίνεται κουρασμένο, γερασμένο και ντροπαλό. Με οδοντικά εμφυτεύματα μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα δόντι, να αντικαταστήσουμεπερισσότερα από ένα ελλείποντα δόντια ή και όλα τα δόντια.

 

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί ο απαραίτητος ακτινολογικός έλεγχος που συνίσταται σε αξονική τομογραφία ή/και πανοραμική ακτινογραφία. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ακτινογραφίες αυτές γίνονται τοποθετώντας ο ασθενής στο στόμα του ένα νάρθηκα που ονομάζεταιακτινογραφικός νάρθηκας. Ο νάρθηκας αυτός κατασκευάζεται από τον οδοντίατρο και πάνω του έχει σημειωμένες με υλικό που φαίνεται στην ακτινογραφία τις θέσεις που θα θέλαμε να τοποθετηθούν τα εμφυτευματα. Η λήψη αυτών των εξειδικευμένων ακτινογραφιών και η κατασκευή αυτού του νάρθηκα είναι χρήσιμη για την επιλογή των διαστάσεων των εμφυτευμάτων που πρόκειται να τοποθετηθούν.

 

Ο ακτινογραφικός αυτός νάρθηκας πολύ συχνά μετατρέπεται σε χειρουργικό. Ο χειρουργικός νάρθηκας σε συνδυασμό με τις ακτινογραφίες μας είναι διεγχειρητικά πολύ σημαντικό βοήθημα για να εντοπιστούν με ακρίβεια οι θέσεις που θα τοποθετηθούν τα εμφυτευματα.

 

 

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η Ορθοδοντική είναι ένας κλάδος εξειδίκευσης της Οδοντιατρικής ο οποίος ασχολείται με την "ευθυγράμμιση" των δοντιών και των γνάθων

 

● Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ορθοδοντική θεραπεία ένα παιδί είναι η ηλικία των 8 ετών περίπου

 

● Η ορθοδοντική θεραπεία σήμερα γίνεται κυρίως με ακίνητους μηχανισμούς (σιδεράκια και σύρματα) που τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια όλων των δοντιών. Τα σύγχρονα σιδεράκια είναι μικρά και διακριτικά. Παράλληλα, υπάρχουν τα κεραμικά (αισθητικά) σιδεράκια, όπως και τα γλωσσικά (εσωτερικά) σιδεράκια. Η πιο πρόσφατη μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας είναι με διάφανους νάρθηκες (aligners)

 

● Η περίοδος παρακολούθησης κατά την διάρκεια της ορθοδοντικής μπορεί να αρχίζει στα 8 και να τελειώνει στα 15 έτων, ο χρόνος όμως της ενεργούς θεραπείας δεν υπερβαίνει τα 2½ χρόνια. Με νέες μεθόδους θεραπείας ο χρόνος ενεργούς θεραπείας μπορεί να μειωθεί στους 10 με 12 μήνες

 

 

● Κατά την διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, ο ασθενής χρειάζεται να αποφεύγει την μάσηση : ξηρών καρπών, κουκουτσιών, καραμελών, παγοκύβων και γενικά οτιδήποτε σκληρού

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΗ

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για ρυτίδες χειλιών (ρυτίδες του καπνιστή) καθώς και για αυτές γύρω από το στόμα, στις ρινοπαρειακές αύλακες, αλλά και οπουδήποτε στο πρόσωπο. Προτιμάται επίσης για αύξηση του όγκου των χειλιών αν επιθυμούμε σαρκώδη χείλη και για να τονίσουμε τα ζυγωματικά (μήλα) στο πρόσωπο.

Περιοχές που χρησιμοποιείται είναι:

 

• ρυτίδες χειλιών

• ρυτίδες στόματος

• ρυτίδες παρειών

• σε χείλη για αύξηση του όγκου (σαρκώδη χείλη)

• σε ρυτίδες μετώπου, ματιών,

 

Το υαλουρονικό που κυκλοφορεί από μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας φέρει πιστοποίηση από ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς φορείς, κάτι που εγγυάται την ασφάλειά του. Ωστόσο, όσο σπάνιο και αν είναι, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να εμφανιστούν ανεπιθύμητες ενέργειες που περιλαμβάνουν:

•Αλλεργική αντίδραση του οργανισμού που εκδηλώνεται με πρήξιμο και κοκκινίλα που υποχωρούν με κορτικοστεροειδή

 

 

ΠΕΡΙΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Η περιοδοντιτιδα μπορεί να προσβάλλει όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας όμως, προϊούσης της ηλικίας η συχνότητα προσβολής αυξάνεται. Υπολογίζεται ότι στην Αμερική το 80% των ατόμων άνω των 45 ετών, πάσχουν από περιοδοντική νόσο, άλλοτε άλλης βαρύτητας και έκτασης.

 

Αν και η περιοδοντίτιδα αποτελεί στις μέρες μας την κύρια αιτία απώλειας δοντιών στους ενήλικες, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου παρέχει αποτελεσματική περιοδοντική θεραπεία.

 

Η περιοδοντιτιδα έχει τα τελευταία χρόνια συσχετιστεί με την εκδήλωση καρδιαγγειακών προβλημάτων, με το σακχαρώδη διαβήτη, τη γέννηση πρόωρων ή και χαμηλωβαρών μωρών και με τη νοσογόνο παχυσαρκία. Ως εκ τούτου η διατήρηση και η αποκατάσταση της περιοδοντικής υγείας συσχετίζεται άμεσα με τη διατήρηση και αποκατάσταση της γενικής υγείας.

 

Περιοδοντική θεραπεία είναι η θεραπεία των περιοδοντικών νοσημάτων (ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα). Είναι η θεραπεία που γίνεται για να ξεπρηστούν και να σταματήσουν σε αρχικό στάδιο τα ούλα να ματώνουν, ενώ σε πιο προχωρημένες καταστάσεις επιδιώκεται επιπλέον η εξάλειψη των περιοδοντικών θυλάκων, η αναχαίτιση της περαιτέρω καταστροφής του οστού και η αποκατάσταση όπου είναι εφικτό του κοκκάλου και των ούλων που καταστράφηκαν.

 

 

 

Ελευθεριού Βενιζελου 4, Παλλήνη, 15351, Αθήνα, Ελλάδα


Alyki ,84400 ,Paros island,Greece.

+30 210 6669006

+30 697 4719671

Odontiatreio Makkouk © 2019. All rights reserved.